technologia żywności

Rośnie zainteresowanie zawodem bacy

Coraz więcej osób zamieszkujących górskie tereny województwa małopolskiego chce wykonywać zawód bacy. Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach zorganizował już dwa kursy bacowskie, które ukończyło w sumie 40 osób, w tym dwie kobiety

Rolnik

. Praca rolnika dawniej i dziś Praca rolnika jest ważna i potrzebna. Nie zmieniło się to przez wieki rozwoju cywilizacyjnego i nie zmieni w przyszłości. Rolnik jest producentem żywności, czyli dobra niezbędnego do przetrwania. Stąd też historia tego zawodu sprzężona jest z dziejami ludzkości - pracą na

Mobilna rekrutacja zaczyna się dziś

Mobilna rekrutacja zaczyna się dziś

największym klientem. Ta historia pozwala nam wyobrazić sobie potencjał nowatorskich technologii w biznesie. Pokazuje, że inwestycja w rozwój narzędzi opartych na nowych technologiach pozwala osiągnąć przewagę konkurencyjną, a także jest szansą na tworzenie i kreowanie nowych rynków.  Badacze donoszą, że

Uczelnie i miasto chcą wspólnie promować przedsiębiorczość

Uczelnie i miasto chcą wspólnie promować przedsiębiorczość

organizacja Europejskiej Akademii Biznesu. W jej ramach zostaną przeprowadzone warsztaty i zajęcia laboratoryjne z ekologii, chemii, fizyki, ekonomii, czy technologii produkcji zdrowej żywności. Młodzież będzie też mogła poznać podstawy działalności gospodarczej.Drugim działaniem podejmowanym w ramach

"Barometr zawodów" wskazuje szanse na rynku pracy

"Barometr zawodów" wskazuje szanse na rynku pracy

- zaznaczyli autorzy badania. Nadwyżka absolwentów zawodówek Zbyt wielu absolwentów w stosunku do potrzeb w Małopolsce kończy także niektóre szkoły zawodowe. Dotyczy to takich zawodów jak: murarze, technicy budownictwa, technicy informatycy, specjaliści technologii żywności i żywienia, technicy mechanicy, czy

Zielone studia podyplomowe

Zielone studia podyplomowe

Zarządzanie ekologiczne, żywność ekologiczna pochodzenia roślinnego, budownictwo ekologiczne i energooszczędne, podyplomowe studia auditingu ekologicznego - to nazwy kierunków studiów podyplomowych, które zaczęły się pojawiać na uczelniach w całej Polsce. Na Zachodzie już od lat panuje moda, która

Ostatni tydzień zgłoszeń do "Grasz o staż"!

Ostatni tydzień zgłoszeń do "Grasz o staż"!

różnorodna. To między innymi audyt, biotechnologia, chemia, elektronika, energetyka, finanse, HR i szkolenia, IT i telekomunikacja, logistyka, nieruchomości, prawo i podatki, produkcja, reklama, sprzedaż, technologia żywności czy zarządzanie projektami. Zróżnicowane obszary zadań związane są z możliwość

Nie taka franczyza straszna

Nie taka franczyza straszna

Franczyza (ang. franchise) to system sprzedaży towarów, usług lub technologii oparty na nierozerwalnej współpracy między franczyzodawcą a franczyzobiorcą. Franczyzodawca to zwykle firma z wyrobioną marką i sprawdzonym sposobem na prowadzenie biznesu. W zamian za wykup umowy licencyjnej oraz stałe

Ubywa bezrobotnych po studiach

), politolodzy (117), prawnicy (95), inżynierowie rolnictwa (94), socjolodzy (60), inżynierowie technologii żywności (46), inżynierowie zootechniki (45). Dla niektórych z tych zawodów nie było w tym roku ani jednej oferty pracy. Kłopotów ze znalezieniem zatrudnienia nie mieli zaś wychowawcy w placówkach

Dietetyk

ogólnej z elementami chemii fizycznej oraz mikrobiologii i wirusologii wraz z biologią, genetyką i parazytologią.Te biologiczno-chemiczne dziedziny to baza, na której studenci zbudują swoją wiedzę o żywności i żywieniu. Muszą więc najpierw poznać technologię wraz z 

Tu jest praca

Tu jest praca

Niemiec: opiekunów i pielęgniarek, elektryków. Do Holandii: spawaczy, cieśli szalunkowych, zbrojarzy czy pracowników produkcji żywności. Do pracy w kraju poszukiwani są: konsultanci ds. kontaktów z klientami call center, szlifierze i frezerzy CNC, magazynierzy, mechanicy, programiści NET, inżynierowie

Dobra uczelnia = dobra praca

Dobra uczelnia = dobra praca

: biotechnologia, budownictwo, weterynaria, dietetyka, gospodarka przestrzenna, inżynieria środowiska, technologia żywności czy technologia drewna. Często się zdarza, że pracodawcy poszukują naszych absolwentów po tych kierunkach i nie chcą słyszeć o absolwentach innych uczelni - dodaje Szwejk.

Program Menedżerski w zakładach produkcyjnych

chemiczna i procesowa, mechanika i budowa maszyn, technologia żywności i żywienie człowieka, zarządzanie i inżynieria produkcji, jesteś w stanie rozpocząć pracę w pełnym wymiarze czasu pracy, jesteś mobilny/mobilna i gotowy/gotowa na zmianę miejsca pracy na inną fabryk w Polsce lub w Europie

Podwyżki były i będą

Podwyżki były i będą

. Dzisiaj trudno jest znaleźć pracownika na taśmę produkcyjną za dwa tysiące złotych brutto. Dzisiaj musimy zacząć szukać takich inwestorów, którzy proponują wysoko zaawansowane technologie, np. nano- czy biotechnologie. Wzrost płac zahamuje wzrost gospodarczy czy raczej go utrzyma, biorąc pod uwagę fakt

Kariera po studiach

. Studenci ekonomii uczeni są tylko teorii. Studia te nie są praktyczne, dominuje brak nastawienia na kreatywność i innowacyjność. A za 10-15 lat zaletą będzie przede wszystkim wszechstronność, szczególnie w dynamicznie rozwijającej się branży ICT (technologie informacyjno-komunikacyjne). Brak obaw o pracę

Genetyk

 małych, które wykorzystują wiedzę genetyków. Są to firmy często technologicznie bardzo zaawansowane, produkujące np. kwiaty ozdobne (stosuje się w nich nowoczesne technologie hodowli in vitro). To jest też pewna nisza dla genetyków.Podobnie z absolwentami biotechnologii, którzy są

Rolnik

ochrony roślin i wysokich dawek nawozów (rolnictwo intensywne). W wielu krajach doprowadziło ono do skażenia środowiska i żywności, a w konsekwencji do nawrotu do rolnictwa ekologicznego (bez stosowania nawozów).Obecnie rolnik i ogrodnik musi być nowoczesnym przedsiębiorcą

Irlandia: jak studiować

. Jedynymi stypendiami, w ramach których można wyjechać na studia do Irlandii, są Socrates - Erasmus i elitarny CEMS (Community of European Management School) na warszawskiej SGH Technologie i wzrost gospodarczyMarek Midzio, student III roku ekonomii w Wyższej Szkole Handlu i Prawa im. Ryszarda Łazarskiego

Zła wiadomość: zostałeś zracjonalizowany

swojej sekretarce. - Dla kariery byliśmy w stanie zrobić wszystko - opowiada Joanna Dubiel, osiem miesięcy temu zwolniona ze stanowiska export managera w jednej z największych zachodnich firm produkujących żywność. Joanna ma 35 lat. Pali mentolowe marlboro, kawę słodzi słodzikiem, który nosi w torebce

technologia żywności - ogłoszenia z GazetaPraca.pl

  • Specjalista w zakresie technologii żywności

    Biała, opolskie, Polska

    Oferta archiwalna

    : SPECJALISTÓW Miejsce pracy: Biała k. Prudnika Pracownicy na stanowiska kierownicze różnych szczebli: Specjalistów w zakresie: MECHANIKI AUTOMATYKI PRZEMYSŁOWEJ ELEKTRONIKI ELEKTROTECHNIKI ...

  • Technolog

    Poznań, wielkopolskie, Polska

    Oferta archiwalna

    podejmowanie działań naprawczych, modernizacja procesów technologicznych. Od kandydatów oczekujemy: wykształcenia wyższego z zakresu technologii ...

  • Kierownik Produkcji

    Pomorskie, pomorskie, Polska

    Oferta archiwalna

    kierunki: inżynieria produkcji, technologia żywności, etc.) Minimum 8 letnie doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku w branży spożywczej- warunek konieczny! ...

  • Technolog Żywności

    Cała Polska, opolskie, Polska

    Oferta archiwalna

    znajomość języka angielskiego lub niemieckiego Znajomość procesów produkcyjnych w branży spożywczej Wykształcenie pożądane: technologia żywności Dobra ...

  • Technolog Żywności

    Cała Polska, warmińsko-mazurskie, Polska

    Oferta archiwalna

    znajomość języka angielskiego lub niemieckiego Znajomość procesów produkcyjnych w branży spożywczej Wykształcenie pożądane: technologia żywności Dobra ...

  • Młodszy Specjalista Zapewnienia Jakości

    miasta nie podano, dolnośląskie, Polska

    Oferta archiwalna

    oczkujemy: Wyższego wykształcenia (Technologia Żywności, Towaroznawstwo, kierunki pokrewne) Podstawowej znajomości wymagań standardu BRC, systemu HACCP Dobrej ...

  • TECHNOLOG REGIONALNY

    Rzeszów, podkarpackie, Polska

    Oferta archiwalna

    Przeprowadzanie prób technologicznych w zakładach Wymagania: Doświadczenie w przetwórstwie mięsnym związanym z ...

  • Technolog żywności

    Warszawa i okolice, mazowieckie, Polska

    Oferta archiwalna

    -10-09 Wymagania: wykształcenie wyższe, kierunek: technologia żywności, żywienie człowieka, minimum 2 lata doświadczenia zawodowego, znajomość ...

  • Technolog

    Całe województwo, opolskie, Polska

    Oferta archiwalna

    PGB Human Resources dla swojego Klienta, międzynarodowego producenta dodatków do żywności, poszukuje osoby na stanowisko

  • Technolog

    Całe województwo, podlaskie, Polska

    Oferta archiwalna

    PGB Human Resources dla swojego Klienta, międzynarodowego producenta dodatków do żywności, poszukuje osoby na stanowisko