managera restauracji

informacja prasowa

[19.11.2014] Brunch EB

[19.11.2014] Brunch EB

Już 19 listopada w jednej z warszawskich restauracji odbędzie się spotkanie biznesowe w ramach projektu Brunch EB www.brunchEB.pl. Wydarzenie będzie poświęcone szeroko pojętemu tematowi HR oraz rozwiązaniom z zakresu budowania wizerunku pracodawcy.

Szukasz pracy na wakacje? Zacznij już teraz. Wiemy kogo i gdzie szukają pracodawcy

Żadna pora roku nie sprzyja ożywieniu na rynku pracy tak jak wiosna. Są branże, które w najbliższych miesiącach zwiększą zatrudnienie nawet o 20 proc. Nie zabraknie też okazji do dorobienia za granicą. Kogo konkretnie będą szukać pracodawcy?

Kim jesteśmy ?

AmRest Holdings SE ('AmRest") zarządza: 7 brandami restauracyjnymi w dwóch sektorach restauracyjnych: Restauracjami Quick Service (QSR) - KFC, Burger King i Freshpoint oraz Restauracjami Casual Dinning (CDR) - Pizza Hut, Starbucks, Rodeo Drive oraz Applebee's, w 7 krajach: w Polsce

Płace menedżerów w Polsce wyrównują się

Managerom (22 000PLN). Na podobne stawki mogą liczyć także specjaliści z obszaru sprzętu medycznego (np. Service Engineer najczęściej zarabia 8 000PLN), handlu detalicznego i sieci (Manager Sklepu 4 500PLN, Manager Restauracji 5 500- 6 500PLN) czy call center (Agent Call Center 2 500PLN, z językiem obcym 4

Jak dobrze motywować?

Jak dobrze motywować?

spożywcze. Użytkownicy karty korzystają z oznaczonych sieci punktów gastronomicznych w całej Polsce - np. restauracji, pizzerii, barów szybkiej obsługi, kafeterii, kantyn, piekarni, itp. Dodatkowo można płacić kartą za posiłki zamawiane przez internet, co jest wygodne w zimie lub kiedy nie mamy czasu wyjść

Czekając na podwyżkę

Czekając na podwyżkę

silniejszą pozycję, ale ciągle czeka na lepsze pieniądze. - I być może nigdy się nie doczekam - mówi. - Szef rozwiązuje to inaczej. Wysyła mnie na biznesowe spotkania do dobrych restauracji, w krótkie delegacje, gdzie śpię w najlepszych hotelach. Na imprezach integracyjnych poklepuje po plecach, pokazuje

Rozmowa kwalifikacyjna poza biurem: jak się przygotować?

Rozmowa kwalifikacyjna poza biurem: jak się przygotować?

przyszły pracownik będzie pracował. Rzadziej zdarzają się miejsca publiczne, jak kawiarnie czy restauracje.- Zdarzyło mi się rekrutować w biurze na stacji diagnostycznej - wspomina Aleksandra Paszkiewicz, specjalistka ds. personalnych agencji pracy tymczasowej Work Express. - Rekrutowano handlowca, który

Gdy rekrutuje nierekrutujący

Gdy rekrutuje nierekrutujący

Chcąc, nie chcącSą managerowie, dla których rekrutacja nowego pracownika, niezwiązana z ich codziennymi obowiązkami, stanowi ciekawe wyzwanie. Zadanie, któremu poświęcają się z ochotą. Po części dlatego, że być może po raz pierwszy mają szansę stanąć po "tej drugiej stronie" - już nie

Biznes przy talerzu

Biznes przy talerzu

biznesmenów, którzy chcieli naśladować kolegów z innych krajów europejskich - mówi menedżer Restauracji Wierzynek w Krakowie. Dodaje, że przez ostatnie 20 lat wiele się zmieniło, a popularność spotkań biznesowych przy stole wzrasta.Nie ma ścisłej definicji biznes lunchu, dlatego często nazywa się tak posiłek

Menedżer

spółce, ma własną działalność gospodarczą, zarabia ok. 4500 zł, dość często zdarzają się premie jest to około 25 proc. pensji podstawowej, dorabia na boku jako konferansjer - czasem drugą pensję.RzeszówJurek, 25 lat, od dwóch miesięcy pracuje w agencji interaktywnej jako account manager. Podpisał umowę

Work. Life. Connected!

handlowych, ale też w wielu mniejszych sklepach spożywczych, kantynach i niektórych restauracjach. Elysium czyli kraina wiecznej szczęśliwości Ciekawym programem dostępnym dla pracowników jest Elysium, czyli cała paleta zniżek i ofert specjalnych od firm współpracujących. Mowa tu o ofertach dotyczących

Studenci pracują na wakacjach

Studenci pracują na wakacjach

kelnerów. Potrzebujemy młodych ludzi, pełnych energii, chcących podjąć pracę. Oczywiście są miejsca, w których jest trudniej znaleźć ciekawe zajęcie - mówi James manager jednej z restauracji w Londynie. - Ja osobiście stawiam na silny zespół, zatem lubię pracować z ludźmi dłużej niż tylko przez 3 miesiące

Człowiek od zadań specjalnych

Człowiek od zadań specjalnych

hotelu, centrum biznesowym, czy w firmie świadczącej usługi concierge.W hotelach concierge wita gości, udziela informacji, doradza i rozwiązuje problemy związane z zakwaterowaniem. Zajmuje się rezerwacjami biletów lotniczych i kolejowych, biletów do kin i teatrów, stolików w restauracjach czy zamawianiem

Rekrutacja tylko przez agencję?

Rekrutacja tylko przez agencję?

procesów na własną rękę. Poszukiwania właściwych kandydatów na oferowane stanowisko pracy wymaga znacznego wysiłku i nakładu czasu - tłumaczy Dominika Mamro PR & Marketing Manager z firmy Advisory Group TEST Human Resources zajmującej się m.in. rekrutacją i doradztwem firmom. - Coraz częściej duże polskie

Badania nastrojów wśród pracodawców

zapowiadają przyjęcie nowych (jest ich 25 proc.), deklarują jednak, że będą to pracownicy wyższego szczebla: kierownicy i menedżerowie restauracji, kierownicy recepcji i ochrony. - Może to oznaczać, że firmy postanowiły podnieść jakość oferowanych usług i przygotować się do kolejnego sezonu turystycznego

Pracodawcy łowią w sieci twoją e-teczkę

Pracodawcy łowią w sieci twoją e-teczkę

ściankę, drugiemu zaproponował służbowego iPhone'a, na którego tak bardzo wyczekiwał, innego kandydata zabrał do jego ulubionej restauracji, gdzie ten co weekend przychodził z całą rodziną i opisywał to na swoim blogu. Head hunter za każdym razem wmawiał kandydatom, że mają wspólne zainteresowania

Co robisz po... politologii?

Co robisz po... politologii?

znajomościami. W swojej pierwszej pracy - w BMG pracowała pół roku - do połączenia z Sony. Jej były szef założył własną firmę i zaproponował jej współpracę. Potem była agencja artystyczno-menedżerska - Chaos Management Group. Od tygodnia Monika pracuje w EMI Music Poland jako project manager.- Politologia nigdy

Marzenie o życiu bez szefa

Marzenie o życiu bez szefa

dotyczą głównie "mistrzów w swoim fachu", a także osób, które pracują w najbardziej ekskluzywnych lokalach. Trzeba jednak pamiętać, że dużą część wynagrodzenia pracowników barów i restauracji, szczególnie w przypadku najmodniejszych lokali, stanowią napiwki. Tu sytuacja znacznie się pogorszyła

Święta - najlepszy czas na pracę?

klienta, żeby przychodził jak najczęściej do klubu, potem jak już kogoś lepiej poznasz możesz wyjść na kolację do restauracji i on też wtedy płaci za twój pobyt na zewnątrz, ale oczywiście nikt ci nie mówi z kim masz wychodzić - opisuje osoba rekrutująca.Oczywiście taki "kuszący" opis

Zagraniczna lista płac

ok. 23 500 10 000- 26 000 zł 28 000-100 000 zł , Kucharz w dobrej restauracji 3000-5500 zł 3000-5000 zł 1800-2000 zł 11 000-19 000 zł

Skróty zadań konkursowych

Managera zgodnie z metodologią uwzględniając etap przygotowania, przeprowadzenia oraz podsumowania całego procesu. (Autorka zadania: Joanna Ruchała, Allegro.pl)Badanie efektywności szkoleń Twoim zadaniem jest zaprojektowanie kompleksowego narzędzia badającego efektywność szkoleń, które pomoże odpowiedzieć

Może by to wszystko rzucić i wyjechać do Nowej Zelandii

Może by to wszystko rzucić i wyjechać do Nowej Zelandii

accounting manager. Tutejszy manager to nie całkiem taka praca, jak wielu Polaków myśli, że sobie rządzi i poza tym niewiele robi. Tutaj manager naprawdę pracuje i jest odpowiedzialny za swoją działkę. Ja prowadzę księgowość dla H.O. oraz 4 Franchises i na brak pracy nie narzekam. Za to mam bardzo dobre

Polska Lista Płac 2003 odcinek czwarty: pensje powyżej 7000 zł

wojewódzkim w zachodniej Polsce. Na koniec roku nagroda (połowa pensji) oraz trzynastka. Służbowa komórka. 48 lat, wyższe wykształcenie. 7600 zł - dyrektor prywatnego zespołu szkół (podstawówka plus gimnazjum) w woj. małopolskim. 40 lat. 7600 zł - kucharz w dobrej restauracji w Poznaniu. Pensja podzielona na

Sekrety kuźni procesorów

. Kolejne centrum bezprzewodowe zostało stworzone w dziecięcym szpitalu Schneidera. Pierwszy dzień wizyt zakończył się kolacją w restauracji Bruno na trzecim piętrze Round Tower. Budynek ten mimo, że miał około 50 pięter, wcale nie był największy w okolicy. W Tel-A-Vivie budynki tej wysokości stoją jeden

Zła wiadomość: zostałeś zracjonalizowany

inwestycyjnych, gdzie przez ostatnie lata pracował jako dyrektor domu maklerskiego, generalny specjalista ds. inwestycji kapitałowych, kierownik działu analiz finansowych i relationship manager w departamencie marketingu. - 20 tysięcy miesięcznie? - zdziwiła się, wklikując jego ostatnie zarobki do komputera

Polska Lista Płac 2004 - odc. 2. Zarobki od 1400 zł do 2500 zł

restauracji w Krakowie. W tym roku ponad 100 zł podwyżki na rękę. Dodatkowo ok. 600 zł napiwków. Ma 26 lat, pracuje 60 godzin tygodniowo. 2350 zł - pracownica fundacji ekologicznej, zajmuje się pozyskiwaniem funduszy strukturalnych w Krakowie. Ma 27 lat, wykształcenie wyższe, zna hiszpański. Choć jest świetną

Lista płac 2006, czyli ile zarabiają Polacy

życie.820 złKelner z małej sopockiej restauracji. Jest na trzecim roku ekonomii. Studiuje dziennie, ale spokojnie znajduje czas, by popołudniami pracować. Formalnie zatrudniony jest na pół etatu (choć na ogół spędza w pracy minimum osiem godzin). W sezonie miesięczny rekord z napiwków to 2,5 tys. zł

Polska Lista Płac 2003 odcinek drugi: pensje od 1300 do 2500 zł

- psycholog w poradni psychologicznej w Gdańsku, 40 godzin tygodniowo. W tym roku jej wynagrodzenie pogorszyło się o 200 zł (zmieniła pracę). Dorabia, prowadząc terapię psychologiczną na umowę-zlecenie (400 zł). 29 lat. Robi specjalizację kliniczną i kurs psychoterapii. 1408 zł - account executive manager w

Wszyscy mamy jaskrawe krawaty

recruitment manager. - W zasadzie od zaraz. - No ale pan przecież pracuje jako lekarz - menedżer uśmiechnął się. - Złożę rezygnację. Ciekaw był, ile będzie zarabiać. Okazało się, że nie za dużo. Dwa tysiące złotych. Z pensji, dyżurów i tłumaczeń wyciągał wtedy tysiąc pięćset. - Prawdę mówiąc, to tyle, ile

managera restauracji - ogłoszenia z GazetaPraca.pl

Znajomi Lynette Scavo

, bo właśnie na talerzach jego potomków danie znikało najszybciej. Kayli bardzo to smakowało. Gdy leżał w łóżku, przeczytała mu artykuł z gazety o jego restauracji. Pisali w niej, że początkowo narzekano na to, że w mieście powstała kolejna pizzeria. Dopiero nowy szef kuchni, Rick Coletti, wprowadzając nowe dania

Detroit Red Wings

się do Joe Louis Arena. W 1982 roku, po 50 latach obecności w rodzinie, Bruce Norris sprzedał Detroit Red Wings Mike'owi Illitchowi, założycielowi sieci restauracji Little Ceasars Pizza. 1983–1993: Odbudowa – Era Yzermana W roku 1983 Wings wybrali w drafcie Steve'a Yzermana, centra z miejscowości

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.