cukiernictwo

Katarzyna M. Wiśniewska

Prawdziwych cukierników już nie ma

Prawdziwych cukierników już nie ma

Większość uczniów, którzy szkolą się na cukierników, po zakończeniu nauki szuka pracy w innym zawodzie. Cukiernicy są zgodni: kiedyś uczniowie angażowali się w pracę, dziś im się po prostu nie chce.

Talent w firmie na wagę złota

Wielka korporacja łowi talenty już wśród młodzieży szkolnej, szefowie firmy rodzinnej bacznie przyglądają się swoim pracownikom, a prezes przedsiębiorstwa budowlanego wie, że jak już trafi mu się kierownik budowy z prawdziwego zdarzenia, musi zadbać, by nie odszedł do konkurencji. Każda firma ma własny sposób na szukanie w swoich szeregach prawdziwych perełek i umiejętne zarządzanie ich talentami.

Imperium skręcone na zimno

Niczym włoski mafioso osobiście zarządza rodzinnym biznesem, pieczołowicie przechowuje sekretne, rodzinne receptury i marzy o lodach jak na Syberii. Zaledwie w kilkanaście lat z małej zielonej budki (wcześniej kwiaciarni) Zbigniew Grycan dotarł na szczyt lodowego biznesu. Ze szczytu tego spadł, otrzepał się i po raz drugi stworzył zupełnie nową, rozpoznawaną w całej Polsce markę lodów. Rodzinna tradycja zobowiązuje.

cukiernictwo - ogłoszenia z GazetaPraca.pl

cukiernictwo

Cukiernictwo - dział wytwórczości obejmujący wyrób produktów cukierniczych trwałych, pieczywa cukierniczego trwałego, oraz produktów cukierniczych nietrwałych.
Przemysł cukierniczy produkuje trwałe wyroby, czyli takie, które nie ulegają istotnym zmianom chemicznym i fizycznym w okresie, co najmniej 1 miesiąca od daty wyprodukowania.

więcej o cukiernictwo na pl.wikipedia.org